söndag 5 december 2010

Ananastoppade köttfärsbiffar med potatisklyftor och smarrig sås

Gårdagens middag blev suveränt god och maken slickade till och med tallriken. Det ska egentligen vara jordnötter i biffarna, men eftersom Max är allergisk gjorde vi dem utan och det gick utmärkt. Vi saltade dock extra, eftersom jordnötterna ger extra sälta.


4 biffar

400 g köttfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
0,5 gul lök
(1 dl jordnötter)
1 tsk fransk senap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ananasringar
2 dl västerbottensost

Sås;
1,5 dl grädde
0,5 dl ananasspad
1 msk soja (jag tog lite extra)
1 tsk fransk senap

Till servering;
ICAs potatisklyftor
sallad

Ugn; 225 grader

Låt ströbrödet svälla i grädden ca 10 minuter. Lägg i färsen och blanda ordentligt. Rör ner ägg, lök, nötter, senap, salt och peppar. Blanda. Forma till fyra biffar och lägg i ugnsfast form. Lägg en ananasring på varje biff. På med osten. Ställ formen på ena sidan av en bakplåt och lägg potatisklyftorna på andra sidan. In i ugne i ca 12 minuter. Blanda under tiden ihop ingredienserna till såsen. Häll den sedan över biffarna och in i ugnen igen i ca 12 minuter. Servera med klyftpotatisen och en god sallad. Mums!


















-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Det lät supergott, vi brukar hoppa på nötterna, Anki är inte så glad i nötter i maten...
    Såsen låter som en "äta med sked sås", mums.

    Ha en härlig vecka!

    SvaraRadera
  2. Det där ser ju så himla gott ut, sparar genast receptet

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Ganska ny på denna sida!! (Kul med någon från Skellefteå) Jag tyckte detta såg superdupergott ut.. Jag funderar om man skulle testa det - men lägga till lite tacokrydda istället för jordnötterna och ha cheddarost ovanpå istället... Mums va gott!!

    SvaraRadera
  4. Malin, vad roligt att du hittat hit. Tacovariant på denna låter som en hit, bra förslag!

    SvaraRadera