måndag 20 december 2010

Blandad sallad med fetaost, rostad tomat och osynligt granatäpple

Det här receptet är från en gammal Elle mat & vin om jag icke missminner mig. Den här salladen gör man inte på ett par minuter, eftersom både tomat och lök ska rostas i ugnen. Men den är dock väl värd sin tid. Eftersom granatäpplet visade sig vara mögligt inuti så fick vi hoppa över den. Men vi låtsas att den är där och lyser upp anrättningen och ser vacker ut. Visst?


4-6 port

4 tomater
olivolja
crema di balsamico
4 små gula lökar
salt
eppar
baguette (vi hade grovt lantbröd)
2 krukor romansallad
1 pkt fetaost
1 granatäpple, helst inte mögligt!

Dela tomaterna i kvartar, lägg på plåt. På med olivolja, salt, peppar och crema di balsamico. In i ugnen i 110 grader i en timme. Dela löken i kvartar, på med olivolja och salt. Rosta bredvid tomaterna som varit inne en timme. Höj nu ugnen till 150 grader och låt tomaterna och löken vara i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.Bryt brödet i bitar och stek i smör och salt tills de fått en gyllenbrun färg. Riv salladen grovt och lägg på fat. På med tomater, lök, bröd och fetaost. Dela granatäpplet och pilla ut, eller slå ut kärnorna med en slev. Salta och peppra.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar