onsdag 22 december 2010

Pizza med fikon, chevré, karamelliserad rödlök och prosciutto

Ännu ett recept från Elle. Fantastiskt gott var det. Fabulicious! Det här måste ni prova. Jag kan säga att karamelliserad rödlök is da shit. Släkten kom sent igår och istället för regelrätt middag gjorde jag två olika pizzor som vi skar bitar ur och åt som vickning. 10 poäng...


0,5 färdig pizzadeg på rulle eller en rund pizzabotten
2 stora rödlökar
smör
1 msk farinsocker
1 msk balsamvinäger
4 färska fikon
5 skivor prosciutto
100 g chevré (utan det runt om)

Skala och skiva löken tunt. Stek i smöret på låg värme ca 15 minuter under omrörning. I med balsam och farin, stek 5 minuter til under omrörning. Skär fikonen i klyftor, skär prosciutton i bitar.Lägg ut pizzabotten och på med rödlöken, prosciutto, chevré som smulas och fikon. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.












-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Jisses amalia, så gott det verkar! Att vi inte sett det i Elle, hur kunde vi missa det?

    Önskar dig en härligt GOD JUL!
    Kram / Anki och Håkan

    SvaraRadera