onsdag 8 december 2010

Renklämma från Västerbotten

Jag gillar varma mackor och det är ju så enkelt att variera med olika pålägg och fyllningar. Jag tycker de blir extra smarriga i våffel- eller mackjärn. (Vill även tipsa om hur goda ärtskott är. Dessa fanns att köpa på Maxi.) Vad finns i din favoritmacka?


200 g djupfryst renskav
2 msk tomatpuré
1 gul lök
västerbottensost
franskbröd
smör

Till servering;
ärtskott
en sås på lika delar creme fraiche och hjortronsylt

Klubba en ren och filéa den eller köp djupfryst renskav. Stek renskaven i smör, salta och peppra. Dra stekpannan åt sidan. På med tomatpuré. Riv löken grovt på rivjärn. Tjoff, i med den också. Bred smör på en fralla, på med västerbottensost, på med renskavsblandningen och på med ÄNNU MER västerbottenost. Bred smör på en fralla och lägg den som lock. Grilla i våffeljärn eller mackjärn. Servera med ärtskott och hjortronfraiche. Det här är kärlek från Norrland, det!












-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar