onsdag 22 december 2010

Svamprisotto med tryffel och persilja

Receptet är ur senaste Elle och kommer att bli en del av kvällens middag. Riktigt smaskelismaskig. Syrran med familj kommer för att fira jul med oss. Det blir sen middag med detta och något annat smarrigt.


4-6 port

3 schalottenlökar (jag hade redan hackad rödlök så jag tog det
8-10 dl grönsaksbuljong
smör att steka i
400 g blandad svamp (jag hade trattkantareller och champinjoner)
3 dl avorioris
3 dl vitt vin
3 dl riven parmesan
1-2 msk tryffelolja
0,5 dl persilja
salt
peppar
timjan till garnering

Fräs den hackade svampen i smör och lägg undan till senare. Hacka löken, fräs utan att den tar färg. I med riset i lökhacket och fräs med i någon minut tills riset är genomskinligt. Häll på biljon, ca 2 dl i taget samtidigt som du rör. I med vinet lite i taget också.Koka på svag värme i ca 20-25 minuter och rör hela tiden. När 10 minuter gått kan du kicka i svampen och låta dem koka med. Ta kastrullen från värmen och häll i den rivna osten. Rör om och smaka av med salt och peppar. Var försiktig med tryffeloljan, den är väldigt smakrik. Vänd ner den hackade persiljan. Garnera med timjan och servera.
















-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Jag älskar svamprisotto! Vilken härlig tallrik, förresten.

    SvaraRadera