söndag 19 december 2010

Varm vit chokladbakelse med konjaksmarinerade körsbär

Fredagens efterrätt var mycket smaskig. Ett recept från Allt om mat, där de låter hälsa att man kan göra dessa ett dygn före och förvara dem ogräddade i kylen, samt öka på gräddningstiden ett par minuter. Det funkar även att göra muffins av smeten. Då häller man smeten i muffinsformar och gräddar dem några minuter längre. Den här var riktigt god kan jag bara säga.


4 port
200 g körsbär
2 msk rom eller konjak (vi hade päronkonjak)

50 g smör
150 g vit choklad
2 ägg
2 msk socker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron

Ugn: 200 grader

På med ugnen. Kärna körsbären och marinera dem i spriten. Smält smöret med chokladen över vattenbad. Låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner lite av äggröran i chokladsmeten. Blanda sedan ner chokladsmeten, mjölet och citronskalet i äggblandningen. Häll smeten i små ugnsfasta formar ställda på ett galler. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Bakelserna ska ha stannat till men inte vara genomgräddade. Servera genast med de marinerade bären.












-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar