Fredagens efterrätt var mycket smaskig. Ett recept från Allt om mat, där de låter hälsa att man kan göra dessa ett dygn före och förvara dem ogräddade i kylen, samt öka på gräddningstiden ett par minuter. Det funkar även att göra muffins av smeten. Då häller man smeten i muffinsformar och gräddar dem några minuter längre. Den här var riktigt god kan jag bara säga.
4 port
200 g körsbär
2 msk rom eller konjak (vi hade päronkonjak)
50 g smör
150 g vit choklad
2 ägg
2 msk socker
0,5 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron
Ugn: 200 grader
På med ugnen. Kärna körsbären och marinera dem i spriten. Smält smöret med chokladen över vattenbad. Låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner lite av äggröran i chokladsmeten. Blanda sedan ner chokladsmeten, mjölet och citronskalet i äggblandningen. Häll smeten i små ugnsfasta formar ställda på ett galler. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Bakelserna ska ha stannat till men inte vara genomgräddade. Servera genast med de marinerade bären.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar