måndag 30 maj 2011

Kycklinggryta med curry och blomkålsris

56kilo.se tipsade om Anna Halléns recept på denna supderdupergoda gryta, och det var ju tur för mig för det blev måndagens middag samt en lunchlåda till tisdag. Jag gjorde blomkålsris till, ni andra kan koka vanligt ris. Sen trixade jag ju lite med receptet men det hör ju till, know what I mean, nudge, nudge.


4-6 portioner

600 g kycklingfiléer
2 röda paprikor
2 gula lökar
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning

Strimla köttet. Skär paprikorna, lökarna, riv vitlöken. Smält smör och i med curryn och paprikapulvret. I med köttet och fräs det. I med paprikor och lökar, samt vitlök. Fräs en stund. Häll på övriga ingredienser. Låt den puttra till kycklingen är genomstekt. Servera med blomkålsris eller vanligt ris.

Blomkålsris, 1 port; koka upp saltat vatten. Riv 1/4 litet blomkålshuvud på den grova sidan på ett rivjärn. Häll i det kokande vattnet och låt koka i ca 20 sekunder. Häll av i durkslag. Salt på och en klick smör. Servera på dirren.








-Mama Skogly ♥

söndag 29 maj 2011

Basilikasås

Den här passar riktigt bra till grillat, och till gula tomater säger den "I dooooo!".

Jag kan fortfarande inte kommentera på vissa bloggar. Det verkar vara google-kontot det är fel på. Skumt.


1 liten burk creme fraiche
0,5 kruka basilika
italiensk salladskrydda
1 tsk fransk senap
salt och peppar

Blanda ihop allt och klipp ner basilika.

-Mama Skogly ♥

Grilltallrik

Svärmor och svärfar har dragit hit husvagnen för att fira mors dag med oss. Igår grillade vi. Det blev kycklingspett, entrecote, lammfärsbiffar, tre olika såser och grekisk sallad. Oj, så gott. Recept kommer.










-Mama Skogly ♥

fredag 27 maj 2011

LCHF chicken nuggets med parmesan

Det blev nuggets till middag igår. De var nästan godare när de svalnat faktiskt. Åt två såser till men de passade inte riktigt varandra även om de var goda. Ikväll blir det los grillos om vädret tillåter. Nu ska jag surfa runt och kika vad alla andra åt igår. Tyvärr kan jag inte kommenter idag heller. Jag blir utloggad när jag ska publicera. Tråkigt.

Ha en trevlig lördag gott folk!


kycklingfilé
ägg

parmesanost
vitlökspulver
lökpulver
persilja
cayenne
salt och peppar

Riv osten fint och blanda med vitlökspulver, lökpulver, persilja, salt och peppar. Skär filén i mindre bitar oh doppa i uppvispat ägg. Doppa sedan filén i ostblandningen och stek i smör så den får fin yta. Efterstek i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Kolla att kycklingen r klar och servera. Som sagt, lite godare när den svalnat.








-Mama Skogly ♥

Dagens lunch

Idag har vi sänkt ner pappas urna i graven. Affe undrade om morfar sitter uppe på ett moln nu och kikade upp mot himlen för att fundera ut vilket av molnen det kunde vara. När vi kom hem var det lunchdags. Det blev en sallad med kyckling, räkor, lax, salladsmix, groddar, lökdressing och cashewnötter. Det gäller att passa på när Max är borta...

Ikväll blir det kyckling.


-Mama Skogly ♥

onsdag 25 maj 2011

Mixed grill från Coop och Hellmans såser

Jag har problem! Jag kan inte kommentera just nu. Blir utloggad så fort jag ska skicka kommentaren. Skumt...

Hur som helst, igår skille vi vara barnvakt åt Emma så efter jobbet pep fyra barn och jag iväg på Coop för att handla middag. Det blev grillkorv och tre olika såser. Det blev även kycklingnuggets och kroketter.


Mixed grill består av tre olika sorters korv (3X3 av varje) nämligen chorizo, bacon & ost samt vitlök & peppar. Chorizon innehåller 5 g kh/100 g, baconkoren 4 g och den sista 2 g. Korvarna var riktigt bra. Bättre än Möllers grillbricka i alla fall.


Såserna var smokey barbeque 35 g kh, garlic 10 g kh, och hot dog mustard 8 g kh. Ingen av dessa är helt ok ur kolhydratsynpunkt, men tar man bara en liten klick av de två senare så överlever man nog. Kan även tillägga att vitlökssåsen var godast, sen hot doggen och sist smokeyn...






-Mama Skogly ♥

tisdag 24 maj 2011

Frukostförslag LCHF

Det pågår en hektisk vecka. I måndags gjorde jag naglarna sommarfina, Max övade dansen inför konserten, igår var det café på Max fritids och sedan var det musikskolans vårkonsert. Idag ska jag på PIM 3-examinering och sen storhandla. Imorgon är det klassfest med Max klass och hela familjen ska dit på picknick. Bråda tider helt enkelt.

Idag tänkte jag ge lite förslag på vad man kan äta till frukost om man är low carbare. Har ni läsare några fler förslag att bidra med?

1. Äggröra (ägg, grädde, salt och peppar) samt turkisk yoghurt med hallon och blåbär.


2. Makrillfilé i tomatsås med en klick majonnäs och ett mosat ägg.

3. Avocado med creme fraiche och rom.


4. Ägg och bacon.

5. Äggröra med champinjoner och ost (ägg, grädde, smörstekta champinjoner, ost, örtsalt och peppar).


6. Stekt ägg, turkiskt yoghurt med linfrö och lite solroskärnor och pumpakärnor.

7. Pones med passande pålägg.

8. Stekt ägg som svalnat bres med smör, på med ost och gurka.

Även en bild på klorna.


-Mama Skogly ♥

måndag 23 maj 2011

Kycklinggratäng med creme bonjour och brieost

Den här gjorde jag förra veckan. Jag tog en creme bonjour med svampsmak och den ville inte gärna gifta sig med briesosten, knappt ens förlova sig med den. Nästa gång tar jag en annan smak på den och ser om kärlek uppstår.


0,5 grillad kyckling
1 creme bonjour
brieost

Bena ur kycklingen och lägg i gratängform. Slå över creme bonjour. Lägg på brieskivor och gratinera i ugnen på 225 tills det är varmt.








-Mama Skogly ♥

söndag 22 maj 2011

Grillad guacamoletortilla med mozzarella

Det här receptet fanns med i både Elle mat & vin och Lantliv mat & vin så vi testade i helgen. Mums! Vi grillade även lammspett och chicken hot wings. Klyftpotatis, vitlöksbröd och grillsåsen med rostade paprikor åt vi till.


4 port

2 tortillabröd, stora
2 avocado
1 rödlök
cocktailtomater
1 liten mozzarella
1 vitlöksklyfta
citron
koriander
salt och peppar

Dela och gröp ur avocadon. Skär i skivor och lägg i mitten på tortillabröden. Skär tomaterna, osten, vitlöken och rödlöken. Fördela över. Pressa över citronsaft. På med koriander, salt och peppar. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Grilla i ca 2 minuter på svag värme, gärna indirekt värme. Servera på dirren.








-Mama Skogly ♥

lördag 21 maj 2011

Bacardi Strawberry daiquiri

Syrran och jag hittade denna nyhet på systemet. Jag tror det är i limited edition så den finns nog bara i sommar. Tyvärr ingen höjdare. Den hade någon konstig bismak. Nej, den här köper vi ingen fler gång. Men jordgubben var jättegod!








-Mama Skogly ♥

Grillströssel

Jag tipsade ju er förra veckan om grillströssel från Caj P´s. Igår testade vi det. Nej. Nej, är ordet. Inte bra, rent svenskt sagt usch! Glöm det. Fattar ni? Konstgjord, äcklig vaniljsmak. Fy tusan!


Något som däremot var bra var smörgåstårtan från Arken. Mycket bättre än Stig´s.




-Mama Skogly ♥

fredag 20 maj 2011

Fransk getostsallad

Igår var pappas begravning och det blev en fin ceremoni. Prästen är vår granne och hon höll ett fint tal. Under minnesstunden serverade vi smörgåstårta och prinsesstårta så då sket jag i kolisarna. Ska man fuska nån gång så är det väl när ens pappa begravs. Nya tag imorgon.

Hur som helst så grillade vi igår. Fläskkarré, potatisgratäng, bea,vitlöksbröd och denna sallad. Mycket god.


1 crispsallad
10-12 skivor baguette
1 getost (President petits chévres doux)
olivolja
flytande honung

dressing:
1 msk fransk senap
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
sal
peppar
en nypa socker

Skölj salladen och lägg på fat. Skär baguetten och mosa osten ovanpå. Ringla över olivolja och honung. Gratinera i ca 7 minuter. Blanda dressingen. Lägg baguetteskivorna över salladen och slå över dressingen.








-Mama Skogly ♥

Grillade räkor och pilgrimsmusslor på spett

Nu ska jag berätta något för er. Sanningen. Pilgrimsmusslor är inte gott. Så, nu var det sagt.

Svärmor köpte en ny grillkrydda med citrus i. Den passar till fisk, skaldjur, kyckling och fläskkött. Vi använde den till dessa spett, samt med olja och vitlök. Det blev gott, men inte riktigt lika gott som marinden med persillade, sweet chili, citron och vitlök.








-Mama Skogly ♥