lördag 14 januari 2012

Godaste hemmagjorda kebabsåsen

Gjorde kebabrullar i fredags, som vi bjöd svärmor och svärfar på. Jag måste säga att såsen blev supergod, nästan som pizzeriornas kebabsås. Naturligtvis använde vi orientbröd, sen stekte vi kebabkött, på med riven ost, isbergssallad, tomat, lök och kebabsås. Toppade med jalapenos. Men mumma, kamrater. Mumma! Måtten i receptet är på en höft eller två så ni får laborera själva.


1 dl creme fracihe
2 msk fil
0,5 dl bostongurka
0,5 dl hamburgerdressing
2-3 msk chilisås
1 stooor vitlöksklyfta
kebabkrydda
chiliflakes
pommeskrydda
och den viktigaste kryddan: pizzakrydda

Blanda ihop allt och låt gärna stå ett par timmar innan servering. Vill man ha het dressing kan man hacka ner lite jalapenos.








-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. varför har du köpedressing i?

    SvaraRadera
    Svar
    1. För att den blir godare då. Vill du utesluta den så gör det.

      Radera