Hovkonditorn hade gjort Baileysfudge som såg så god ut. Jag hade dock inte Baileys hemma så jag tog Kaluha istället. Hello, säger jag. HELLO!
Koka i en STOR kastrull, annars kommer det att koka över...
Kaluhafudge
500 g socker
5 dl vispgrädde
0,5 dl Kaluha
150 g vit choklad
Smörj en 22cm x 22cm form. Sätt socker, grädde och Baileys i en stor kastrull och rör om långsamt, tills blandningen småkokar. Rör om i blandningen då och då. Gör kulprov, dvs blandningen är klar då du häller en liten mängd i ett glas kallt vatten och en mjuk boll går att formas, (eller 118C). Rör i choklad och häll blandningen i formen. Ställ svalt och skär i bitar.
-Mama Skogly ♥
Mums, de här är också goda!
SvaraRaderaMmm, vad gott!! Jag är så jättejulgodissugen, men har inte gjort en enda sort än. :)
SvaraRaderaLåter otroligt smarrigt! Även om jag försöker låta bli socker så skulle jag gärna smaka en sådan julgodis under julen. Smaksätter man med likörer brukar det bli väldigt gott. :-)
SvaraRadera