fredag 15 mars 2013

Krusbärssaft med röda krusbär

Min svägerska Ida är gästkock idag. Hon kom förbi i torsdags med lite tjälknöl (som var så möööööör så den smälte i munnen) och en flaska saft till oss. När Love smakade den sa ha:
-Aaaaah, jag älskar den här!
Och det kan ju bara vara ett gott betyg. Tack Ida! (Hon hade dock inget vanlijpulver i och så hade hon mindre socker. Här är originalreceptet.)



Krusbärssaft med röda krusbär

ca 3,5 l färdig saft

2 kg röda krusbär
2 liter vatten
1 liten tsk rent vaniljpulver
ett knappt kg strösocker

Skölj bären och lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljpulvret.

Låt koka upp och sedan sjuda i 20 minuter. Mosa bären och låt rinna av i en saftsil eller ett durkslag.
Blanda ner socker i saften och rör om tills all socker har lösts upp. Häll upp saften på varma och välrengjorda flaskor. Förvara svalt.









-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Oh, så gott med krusbär! :)
    Funderar på att plantera en buske i trädgård till sommaren! :)
    Så fina bilder på sonen! Vad söt han är! :)
    Ha en toppen lördag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vad fräscht och gott! Ha en fin söndag!

    SvaraRadera