tisdag 17 december 2013

Fläskfilélåda

Nu är det bråda dagar minsann. Men betygen är satta och det är strax dags att säga tack för i år på jobbet. Om det då bara kunde komma lite snö... Som fick ligga kvar...

Det är onsdag och veckans tips till fredagsmyset. Cicci kom på besök i lördags och vi åt den här godingen. En riktig höjdare. Vi gjorde halva receptet och det blev matlådor över. En krämig rackare.



Fläskfilélåda

1/2 kg pasta (kokas och hälls av)
1 kg fläskfilé
1 stor burk champinjoner, hela
1 stor purjo
6 dl grädde
1 brk creme fracihe
4 vitlöksklyftor
3 köttbuljongtärningar
300 g riven ost

Koka pasta och häll av vattnet. Skär filén i tunna skivor och fräs så de får yta. Lägg åt sidan. Strimla purjon och fräs. Häll över svampen, riven vitlök, buljongtärning, grädde och creme fracihe. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda köttet och pastan med såsen i ugnsfast form. På med osten och in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Servera med en god sallad.
(recept från Vad lagar du till middag ikväll)





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar