fredag 20 december 2013

Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök

Se för tusan till att ni får Janssonsrester så ni kan göra den här godingen! Det är en direkt order och jag pekar med hela handen! Sälta från ansjovisen, krispighet från rödlöken och syra från citronen...det vattnas i munnen bara jag tänker på det... Sjukt gott. Grymt. Briljant. Ja, ni fattar.

Idén är från Allt om mat, men jag har förenklat det med en mil.



Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök

4 port

250 g fast, kall Janssons frestelse
1 ägg
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk rapsolja
2 msk smör
ev flingsalt, beroende på hur salt Jansson är

Tillbehör:

2 dl creme fraiche
0,5 citron, skalet
lite citronsaft
0,5 rödlök
100 g rom, gärna sikrom
färsk timjan

Blanda creme fraichen med rivet citronskal och lite citronsaft.
Gör 4 plättar av Jansson, ca 3 centimeter tjocka.
Doppa i uppvispat ägg och vänd i panko. Stek gyllenbruna i smör och olja.
Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk timjan.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Det ser supersmarrigt ut! Ska göra janssons till jul ;)

    http://bakasockerfritt.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som sagt, blir det rester, gör den här. Mums!

      Radera