tisdag 3 december 2013

Västerbottensgratinerade crepes med skink- & svampfyllning

Fick det här receptet av en facebookvän, som jag för övrigt träffade under shoppingturen i Luleå. Det kommer inga exakta mått eftersom jag freebasade och gjorde en variant utan vin och svamp, en vegetarisk variant och en med alla ingredienserna nedan. Supernajs. Det här tycker jag att ni ska käka i helgen.

Tack fru Olsson, för att du delar med dig av det goda!



Västerbottensgratinerade crepes med skink- & svampfyllning

ett gäng plättar
västerbottensost

Fyllning:
rökt skinka
färska champinjoner
gul lök
vitt vin
Creme bonjour grekisk vitlök
rivna morötter
creme fracihe
torkad timjan
fryst persilja
paprikapulver
salt och peppar

Hacka löken och svampen, riv morötterna grovt. Fräs i smör. I med hackad skinka. På med kryddorna. I med vinet. I med osten och lite creme fracihe. Låt puttra ihop. Låt svalna lite. Lägg fyllningen i plättarna och rulla ihop. Lägg i form och strö över riven ost. In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter. Servera en god sallad till.









-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: