onsdag 31 juli 2013

Frozen margarita med sommarbär

Nicola berättade om en god drink hon gjort som lät fantastiskt god. Den här har jag alltså inte smakat själv, men kan det här bli fel? I think not!



Frozen margarita med sommarbär

1 st

4 cl tequila
2cl cointreau
lime
is
frusna jordgubbar, smultron och åkerbär

Mixa allt i mixer. Doppa glasen i citron och socker. Ifall man gör vanliga margaritas på bara tequila, contreu, lime och is ska de ju egentligen doppas i salt, men med bären tyckte vi att det blev godare med socker.

(Foto & recept: Nicola Hood)

-Mama Skogly ♥

tisdag 30 juli 2013

Jordgubbslikör med vanilj

Om den blir god kan det hända att någon får en liten flaska i julklapp...



Jordgubbslikör med vanilj

ca 75 cl

5 dl jordgubbar
75 cl vodka
3 dl socker
1 vaniljstång, delad på längden

Snoppa och dela jordgubbarna på mitten, lägg dem tillsammans med vaniljstången i en kanna eller flaska med bred hals. Häll på spriten och låt den stå i kylskåpet i ca en vecka. Sila bort jordgubbarna och rör ner sockret i spriten. Rör tills allt socker löst sig.

(Recept från "Från sött till salt")

-Mama Skogly ♥

måndag 29 juli 2013

Tips på tillbehör till kräftskivan

Snart är det dags för kräftor igen. Jag ÄLSKAR kräftor! Här kommer några tips på vad man kan servera till dessa röda rackare. Hoppas ni hittar nåt som faller er i smaken.

Småbruschetta med kantareller och västerbottensost


1 baguette
västerbottensost
kantareller
smör
persilja

Smörstek kantarellerna. Skiva baguetterna och lägg dem på en ugnsplåt, bred på smör, 200 grader i ca 15 min. Ta ut brödet, lägg några skivor vb-ost på. Låt smälta i ca 10 min. Lägg på kantarellerna, dekorera med persilja.

Potatissallad med parmesan och valnötter


ca 8-10 pers

1,3 kg potatis
1 påse ruccola
8 soltorkade tomater
1 knippe grön sparris
1 gäng ärtskidor
1 ordentlig näve(eller 2) valnötter
100 g grovriven parmesan

dressing;
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 tsk fransk senap
svartpeppar
salt
en ordentlig nypa socker

Koka potatisen och låt kallna. Skär tomaterna i strimlor och blanda med ruccola. Hacka ärtskidorna grovt. Stek sparrisen i smör och hacka grovt. På med osten och nötterna. Blanda ihop dressingen och ringla över. Blanda försiktigt och servera.

Kräftstjärtsröra


4-6 portioner

2 burkar kräftstjärtar
1 fetaost
1 gul paprika

Skär i mindre bitar.

Blanda
2 dl het chilisås
0,75 dl olivolja
2 tsk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
en nypa socker
salt&peppar

Rör ihop såsen. I med kräftstjärtar, osten och paprikan. Låt stå minst 2 timmar, helst under lock.

Sås med fetaost och ajvar


2,5 dl creme fracihe
100 g smulad fetaost
3 msk ajvar
0,5 citron saft och skal
salt och peppar
bladpersilja, hackad

Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Toppa med örter.

Krustader med mandelmos och rom



Mandelmos:
några mandelpotatisar, skalade
en skvätt grädde
riven västerbottensost
flingsalt
peppar

ett gäng krustader
stenbitsrom
creme fraiche
gräslök

Koka potatisen mjuk och mosa. Blanda i övriga ingredienser till moset och smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite. Klicka i moset i krustaderna. På med creme fraiche, rom och klipp över gräslök. Servera direkt, annars mjuknar krustaderna.

Ädelostpaj/gratäng

Den här kan man göra både med eller utan pajskal. Vill man ha den som paj, så gör man ett pajskal och förgräddar. Sen följer man bara receptet.



1 st röd paprika (jag tog en halv röd, en halv gul)
1 bit Kvibille Ädel
3 st ägg
2 dl crème fraiche, (34 % blir krämigt o gott)
1 dl grädde
1 nypa(or) salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka paprikan och fördela i botten av ugnsform. Smula sedan i osten. Vispa äggen med creme fraiche, grädde, peppar och lite salt. Grädda ca 30-40 minuter tills den får fin färg. Servera med en god sallad.

Pimpade tunnbrödsrullar med Västerbottenspotatis



ca 8 stycken

1 mjukt tunnbröd
3 potatisar
60 g riven Västerbottensost
gräslök
en klock smör
salt och peppar

Serveras med creme fraiche, löjrom och gräslök

Koka potatisen och skala den. Mosa den med en klick smör och osten. Lägg ut tunnbrödet och bred potatismassan över. Rulla ihop och klicka över creme fraiche, rom och gräslök.

Kräftsnittar med brännvinsost



ca 35 små bitar

Botten:
150 g smör
400 g kantskuren kavring

Fyllning:
2 burkar kräftstjärtar i lag á 400 g
2 små finhackade rödlökar
1 dl hackad dill
3 dl riven brännvinsost
5 cl Skåne eller annat kryddat brännvin
2 gelatinblad
4 dl creme fracihe
1 krm cayenne
flingsalt

Topping:
hackad gräslök

Klä en liten långpanna (20X30) med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Mixa brödet i matberedare och slå över smöret. Tryck ut smeten i formen. Ställ kallt minst 30 minuter. Låt kräftorna rinna av och grovhacka. Blanda dem med lök, dill, ost och brännvin. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Värm lite av creme fraichen på svag värme i kastrull Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinet. Blanda med resten av creme fracihen och vänd ner i kräftröran. Smaka av med kajennpeppar och salt. Fördela smeten över botten. Täck över och låt stelna i kylen i minst 4 timmat. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär i bitar. Garnera med hackad gräslök.

Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader



1 pkt krustader, ca 15-20 st
100 g västerbottensost, riven
1 st ägg
1 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
1 st gul lök, liten
1 msk smör
2 msk strösocker
1 burk ansjovisfiléer, liten
1 knippe dill

Sätt ugnen på 150°. Fyll krustaderna till hälften med osten. Blanda ihop ägg och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Fyll krustaderna med äggblandningen och grädda i ca 10 min. Hacka löken, stek den i smör och tillsätt sockret efter en stund. Låt sockret smälta tills det blir lite gul/brunaktigt och flytande, karamelliserat. Servera krustaderna lätt ljumna med sockerstekt lök, en liten ansjovisfilé och dill.

Sardellröra på crostini



1 burk sardeller i olja
1 färskost med vitlökssmak 200g
3 msk hackad persilja
peppar
crostini med persilja och vitlökssmak

Häll bort oljan och hacka sardellerna. Blanda sardellerna i färskosten och i med persilja. Peppra. Låt röran stå i kylen ett par timmar. Bred på crostini och servera direkt.

Flatbread med ädelost och rödlök



1 förpackning färdig pizzadeg (260 g)
1 rödlök
140 g ädelost
1/2 ask mascarpone (125 g)
100 g vindruvor
en liten påse pinjenötter

Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i 1 msk smör i en stekpanna.
Riv ädelosten grovt. Blanda med mascarponen. Krydda med 2 krm salt.
Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt. Bre på ädelostblandningen.
Grädda ca 10 minuter i ugnen.
Halvera vindruvorna och kärna ur dem.
Lägg på den stekta löken, vindruvor och pinjenötterna på pizzan.
Grädda ytterligare 5–10 minuter.
Låt svalna innan den skärs i bitar.

Ansjovispizza



1 burk ansjovisfiléer
1 rulle smördeg
2 röda paprikor
1 gul lök
1 dl svarta oliver
2 dl riven västerbottensost
1 brk creme fraiche "paprika/chili"

Bred ut en färdigkavlad smördeg och dela den på längden på en bakpappersklädd plåt.
Strimla och stek 2 gula lökar och 2 paprikor långsamt i smör. Låt dem svalna och fördela dem över smördegen.
Låt ansjovisen rinna av och lägg dem på snedden jämt fördelade på degarken.
Klicka lite creme fraiche smaksatt med paprika/chili mellan ansjovisen.
På med 2 krm nymald svartpeppar och 1 dl kärnfria, svarta oliver.Toppa med 2 dl riven ost.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 20-30 min. eller tills smördegen är gräddad och osten smält.

P.S. Går att förbereda i god tid fram till gräddningen.

Kantarellsallad med soltorkade tomater och ädelost



mangoldblad
1 kg färskpotatis
1 schalottenlök
smör
olivolja
drygt 1/2 kg färska kantareller
1/2 dl balsamicovinäger
1dl persilja
300 g gula och röda cocktailtomater (halverade)
200g soltorkade i olja
150 g rucola
ekologisk nordisk Blue (ädelost).

Koka färskpotatisen med dill. Stek Lök i smör och olja tills den blir mjuk. Tillsätt kantarellerna och stek i några minuter. Recucera balsamicovinägern med svampen. Stäng av värmen och strö över persiljan. Låt stå en stund.

Placera mangoldbladen jämnt på ett stort fat. Lägg upp potatisen, kantarellerna och resten av grönsakerna så att allt blandas fint. Smula över ädelosten, Avsluta med lite flingsalt och några droppar olivolja.

-Mama Skogly ♥

söndag 28 juli 2013

Bulgursallad med pesto

Vi har legat på playan i några dagar nu, men vädret har börjat ge med sig. Vi får se om det kanske blir Leos idag istället... Hur som haver är det måndag. Ha en god vecka, kamrater!

Anette hade gjort en god sallad och här kommer receptet på den. Passar till t ex grillat eller på en buffé. Det blir inga mått, man får höfta sig fram.



Bulgursallad med pesto

bulgur
hemmagjord pesto
salladslök
rödlök
sockerärtor
tomater



-Mama Skogly ♥

lördag 27 juli 2013

Kryddiga ostpuffar med två sorters ost

Runda och goda!

(Ett recept från Karins kök.)



Kryddiga ostpuffar med två sorters ost

(ca 60 stycken)

100 g smör
3 dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
3 ägg
75 g riven västebottenost
100 g grovriven parmesanost

Gör såhär:
Smält smöret i en gryta, tillsätt vattnet och låt det koka upp.
Stäng av värmen och tillsätt mjöl, cayennepeppar och paprikapulver under tiden som du vispar smeten kraftigt, för hand.
Så fort smeten släpper från kanten så slutar du vispa och drar grytan från plattan.
Låt smeten svalna lite och rör sedan i ett ägg i taget, rör ordentligt mellan varje ägg!
Vänd i den rivna osten och blanda om.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper, klickarna ska vara ungefär som en 5-krona, och grädda dom sedan mitt i ugnen på 200 grader, 25-30 minuter.

-Mama Skogly ♥

Grillpasta med champinjonsås

Ännu ett recept på grillrester. Det här blev jäkligt gott!



Grillpasta med champinjonsås

pasta
grillkött
champinjonsås

Skär grillköttet i mindre bitar och fräs i smör. Slå svampsåsen över och låt puttra. Koka pastan enligt anvisning. Servera.

Champinjonsås

1-2 gula lökar
500 g färska champinjoner
1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong
200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell
3 dl grädde
ev redning
salt
svartpeppar

Skala och hacka lökarna. Skiva champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i smör i en stekpanna eller en kastrull. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ost och grädde och rör om så att allt blandar sig. Red eventuellt såsen och låt koka i ca 10 minuter. Salta och peppra.

-Mama Skogly ♥

fredag 26 juli 2013

Läskande melonmojito

Bjöd Anette på den här läskande drinken.



Läskande melonmojito

1 klyfta melon, cantaloupe- eller honungsmelon (ca 250 g)
3 msk pressad lime
5 myntablad
5 cl vit rom, t.ex Baccardi
1 msk vit sirap
krossad is
1/2 dl sodavatten

Garnering
myntablad

Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den slät med mixerstav. Muddla eller mortla mynta och lime i ett glas. Häll på melonmix, rom och sirap. Fyll upp med krossad is. Rör om och toppa med sodavatten. Garnera med mynta och servera.

(Recept från Allt om mat)







-Mama Skogly ♥

torsdag 25 juli 2013

Laxlasagne

Här kommer huvudrätten som jag bjöd Hoodarna på. Till den serverade jag en fruktig sallad med fetaost. Riktigt, riktigt gott!

Idag blir det playan igen. Det gäller att passa på då solen skiner. Ha en god fredag, kamrater!



Laxlasagne

ca 6 port

Tomatsås:
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
0,5 dl sweet chili
1 klick sambal
1 grönsaksbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
peppar
ev salt
400 g lax

Ostsås:
2 dl räkost
2 dl grädde
1 dl creme fracihe
1 fiskbuljongtärning

1 förp. färska lasagneplattor, 250 g
riven ost

Hacka löken och blanda ihop med krossad tomat, sweet chili, sambal, buljong, vitlök och peppar. Låt koka ihop i 10 minuter. Skär laxen i bitar och stoppa i när de 10 minutrarna gått. Låt sjuda i ca 5 minuter till.

Blanda ihop ingredienserna till fisksåsen. Koka ihop.

Fram med en ugnsform och börja med tomatsåsen. På med lasagneplatta och sedan ostsås. Fortsätt varva och avsluta med ostsåsen överst.

In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. På med riven ost och in ca 7 minuter till.

Servera med en god sallad.





-Mama Skogly ♥

onsdag 24 juli 2013

Grillade örtbröd med tomat & mozzarella

Fröknarna Hood kom på middag. Så vi inledde med de här godingarna. Mycket gott!



Grillade örtbröd med tomat & mozzarella

8 portioner

1 kruka kruspersilja
2 krukor basilika
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk vatten
2 st mozzarellaostar, (á 125 g)
4 st tomater
8 skivor vitt surdegsbröd

1.Plocka bladen från persiljan och 1 kruka basilika. Skala vitlöken, krossa den med knivskaftet. Mixa persilja, basilika, vitlök, olja och vatten i en blender eller med en stavmixer.

2. Skiva mozzarellan och tomaterna.

3. Halvera bröden och bre på örtoljan. Grilla bröden snabbt, ca 1 minut per sida.

4. Toppa de grillade örtbröden med mozzarella, tomat och basilikablad.

(ett recept från Lagalätt)





-Mama Skogly ♥

Rödbetskex med getostkräm

Sol och 20 grader redan på morgonkvisten. Yey! Idag blir det playan. Matsäcken ska förberedas efter morgonkaffet och sen blir det att dra iväg mina tre kids till Falket. Det är inte helt enkelt att hålla reda på tre badande barn... Jag tror jag får köra med det gamla man-måste-vänta-30-minuter-efter-att-man-ätit-tricket... Ikväll kommer Anette på middag. Vilken dag!

Mumsiga kex med en ännu mumsigare röra. Observera att krämen räcker till betydligt fler kex än vad som står i receptet, så det räcker med halva satsen. Vi gjorde hela och åt det till ugnsrostade rödbetor. Mums!



Rödbetskex med getostkräm

12 st (dubbla)

Tid: 25 minuter + 3 timmar i kyl

Getost och rödbetor är som gjorda för varandra. Här i ett fantastiskt kex! Degen och röran går bra att förbereda dagen innan.

2 kokta rödbetor
2 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
60 g smör
1 dl riven parmesanost

getostkräm:

500 g philiadelphiaost
1⁄2 dl creme fraiche
200 g getost
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 tsk honung

Koka rödbetorna mjuka och låt svalna. Riv dem fint. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör den snabbt till en sammansatt deg. Rulla degen till en rulle och plasta in den i plastfolie. Låt stå och vila i kyl minst 3 timmar. Värm ugnen till 200°. Skär rullen i cm-stora bitar och lägg på en plåt. Grädda kakorna i ca 10 min. Låt svalna på plåten.

Mixa alla ingredienserna till getostkrämen i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Klicka getostkräm på ett rödbetskex och lägg sedan ytterligare ett kex ovanpå som lock.

(Recept från Elle Mat & Vin)



-Mama Skogly ♥

tisdag 23 juli 2013

Iste med tranbärsjuice

Äntligen sol och lite värme i Skellefteå igen. Här kommer något gott och svalkande till nästa soliga dag (läs imorgon).



Iste med tranbärsjuice

1 liter nybryggt fruktte
0,5 dl socker
saft från 1 citron
tranbärsjuice
is

Brygg teet. Tillsätt sockret och lös upp det i teet. I med citronsaft. Låt svalna och tillsätt is. Dekorera glasen och servera.

(Recept från Elle Mat & Vin)

-Mama Skogly ♥

Hemmagjord kebabsandwich

Gjorde en supermumsig kebabsandwich med den godaste hemmagjorda kebabsåsen. Mums!



Hemmagjord kebabsandwich

4 st

4 orientbröd
1 burk pizzasås
ost
kebabkött

Tillbehör:
isbergssallad
gurka
tomat
rödlök
1 laddning kebabsås (se recept nedan)

Gör kebabsåsen. Stek kebabköttet. Bred pizzasås i mitten av brödet. På med ostskivor och in i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter. På med kebabkött, grönsaker och sås. Rulla ihop och slå in i folie. Njut!

Kebabsås (4 port)

1 dl creme fracihe
2 msk fil
0,5 dl bostongurka
0,5 dl hamburgerdressing
2-3 msk chilisås
1 stooor vitlöksklyfta
kebabkrydda
chiliflakes
pommeskrydda
och den viktigaste kryddan: pizzakrydda

Blanda ihop allt och låt gärna stå ett par timmar innan servering. Vill man ha het dressing kan man hacka ner lite jalapenos.



-Mama Skogly ♥

måndag 22 juli 2013

Jordgubbs-smash

En drink från Elle som jag testade i lördags när jag gjort jordgubbssirapen. Mmm.




Jordgubbs-smash


1 st

5 jordgubbar
4 basilikablad
3 cl jordgubbssirap
2 cl färskpressad citron
4 cl vodka

Muddla 4 jordgubbar med basilika, tillsätt sirap, citron och vodka. Mosa ihop. Slå upp i syltburkar (eller glas), tillsätt is, dekorera med en gubbe och servera.



-Mama Skogly ♥

söndag 21 juli 2013

Tapenadesnurror

Enkelt, snabbt, salt och gott!



Tapenadesnurror

25 st

1 pkt färdigkavlad smördeg (250 g)
1 burk tapenade med chili
1 ägg
1 dl riven parmesan

Rulla ut smördegen och bred rikligt med tapenade över hela ytan. Rulla ihop till en kompakt rulla och skär cm-tjocka skivor. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut skivorna på bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö parmesan över.
Grädda mitt i ugnen tills snurrorna har fått en fin färg, drygt 10 minuter.

(Recept från Fixa festen)



-Mama Skogly ♥

Dumlekakor

Idag är det en trevlig läsare som gästbloggar. Tack Joanna Norberg för att du delar med dig av det goda!



Dumlekakor

200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker

Garnering :
15 dumlekolor
15 st noblesse

15 st muffinsformar

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner smöret och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över detta i smöret.Arbeta ihop detta till en deg. Rulla sedan till lagom stora bollar och placera ut i formarna ( jag la formarna i en ”muffinsform” för att kakorna inte skulle flyta iväg )
Platta till lite på degbollarna , och placera ut en dumle i varje boll. Grädda sedan i 10 – 12 minuter ( tills de är färdiga ) Och så fort de kommer ut från ugnen så lägger du en nobless på varje kaka.

Låt svalna något innan servering!

-Mama Skogly ♥

lördag 20 juli 2013

Jordgubbssirap

Den här godingen kan man använda på t ex glass eller som drinksmaksättning.



Jordgubbssirap

Till ca 2,5 dl

500 g jordgubbar
2 msk strösocker
1 1/2 dl vit sirap

1. Skiva jordgubbarna . Koka dem med sockret ca 5 min, tills de mjuknat. Låt rinna av i en finmaskig sil. Pressa försiktigt ut saften.

2. Blanda saften med vit sirap. Häll upp jordgubbssirapen på en väl rengjord flaska och förvara svalt.

(Recept från Allt om mat)



-Mama Skogly ♥

Jordgubbsglass med riven choklad

Mitt bidrag till efterrättsbuffén. Hade nog varit gott med en skvätt rom eller nån god likör, men vi hade kids som skulle käka ur den...



Jordgubbsglass med riven choklad

ca 8 port

6 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
300 g jordgubbar
100 g mjölkchoklad
saften från 1 lime

Blanda grädden med mjölken och vispa tills den tjocknar. Mixa gubbarna och kicka ner dem i smeten. Pressa i limesaft och riv ner choklad. Rör om och häll i plastad form. Låt stå i frysen i minst 6 timmar. Ta ut en stund innan servering. Dekorera med gubbar och lite annat krafs.



-Mama Skogly ♥

fredag 19 juli 2013

Skaldjursbuffé på Bryggargatan

Fick instruktioner att jag skulle vara finklädd och redo klockan 16.00 under torsdagen. Mer fick jag inte veta. Så lite styvt 16 kom det en bil och plockade upp mig. Anette ville bjuda mig på överraskningsmiddag eftersom jag fyller år snart och hon inte är hemma då.

Först fick vi bubbel och ostron med citron, rödvinsvinäger och shalottenlök. Supergott! De godast ostron vi ätit.



Sen var det dags för buffén.



Havskräftor
Rökta räkor
Kokta räkor
Blåmusslor
Grönmusslor
Pilgrimsmusslor
Skagenröra
Räksallad
Skaldjurspaj
Västerbottensostpaj
Sallad
Bröd
Aioli
Bryggargatans sill
Örtkräm

Havskräftorna var to die for. Sagolika! Räkorna var jättestora och fräscha. Vinbärssillen var supergod. Ja, allt var gott!



Sen var det dags för kaffe och efterrätt. Och då är det ju tur att man har en extra efterrättsmage, eftersom det var proppat i den vanliga magen. Det var vitchokladmousse med svart vinbärssorbet och lakritsmaränger. Mums!



Och var man inte mätt så fanns det ppommes på golvet man kunde mumsa på. Hi hi! Vi hade tänkt gå hem för att smälta maten, men himlen öppnade sig så fick fick ringa efter skjuts.



Tack Anette, min vän, för en fantastisk afton.



-Mama Skogly ♥

Försommarpaj med lime och jordgubbar

Vi hade surströmmingsskiva i Ostvik i lördags och hade då efterrättsbuffé. Här kommer Kajsas bidrag från "Klockan åtta hos stjärnorna" som var Bindefeldts efterrätt. Sött och syrligt.

Sen var jag på överraskningsmiddag igår som var helt fantastisk. Men mer om det lite senare.



Försommarpaj med lime och jordgubbar

"Jordgubbspaj med lime och kondenserad mjölk. Ett enkelt recept som inte kräver någon ugn, påminner om cheesecake. Bör ätas samma dag som den lagats."

Pajbotten
125 g smör
200 g digestivekex

Fyllning
800 g kondenserad mjölk
4 lime, pressad saft samt skal från 3 av frukterna

Till garnering
jordgubbar, skivade
röda vinbär
hallon

Jordgubbssås
250 g jordgubbar
1 msk florsocker

1. Pajbotten
Smält smöret i kastrull.

2. Krossa digestivekexen noga i dubbla plastpåsar. Blanda smöret och kexsmulorna.

3. Tryck ut degen noga i en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter.

4. Fyllning
Rör ihop kondenserad mjöl med det rivna limeskalet och limesaften. Häll fyllningen i pajskalet och ställ pajen i kylen för att stelna.

5. Garnera pajen med skivade jordgubbar precis innan den serveras.

6. Jordgubbssås
Mixa jordgubbarna och pressa igenom en sil.

7. Blanda jordgubbssaften med 1 msk florsocker och servera såsen vid sidan av pajen.



-Mama Skogly ♥