måndag 3 februari 2014

Kebabgratäng

Gjorde en himla god gratäng igår. Gillades av hela Skoglyfamiljen. Var inte rädda för att krydda ordentligt. Det ska ju smaka nåt! Servera gärna sallad och en vitlökssås till.



Kebabgratäng

4 port

4 port kokt ris
400 g kebabkött
0,5 rödlök, stor
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
Santa Marias kebabkrydda
salt och peppar
3 dl grädde
1 msk chilisås
0,5 köttbuljongtärning
pizzakrydda
riven ost

Koka riset enligt anvisningar.
Fräs kebabköttet i omgångar. Krydda med kebabkrydda, peppar och lite salt. Lägg åt sidan.
Strimla löken och paprikan och fräs i smör. Häll över kebabköttet i pannan och slå på grädde.
Krydda med chilisås, köttbuljongtärning och pizzakrydda. Smaka av med extra kebabkrydda om det behövs. Låt puttra en stund.
Bred ut riset i ugnsfast form. Slå över kebabblandningen. Toppa med riven ost och in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
Servera med sallad och vitlökssås.







-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Det ser väldigt gott ut!
    Håller med, vad tusan är normalt, vem bestämmer det?

    SvaraRadera
  2. Är så glad att jag hittat hit! Testade kebabgratängen i helgen och den var fantastisk! Ha en fin dag. Kram från gradinskan.se

    SvaraRadera