tisdag 4 februari 2014

Ostgratinerad tacorulle

Lite variation till fredagstacos. Gjorde en ostsås till som inte alls blev bra. Receptet var med i senaste Mersmak, så ni som har tänkt göra det, kan nu låta bli. Men den här rullen var god. Servera med salsa, sallad, vitlökssås och guacamole.



Ostgratinerad tacorulle

Portioner: 4

Rulle:

2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Fyllning:

500 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 påse tacokryddor
¾ dl tacosås

Topping:

½ dl tacosås
1 dl riven ost

Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa sönder dem. Häll i resten av mjölken, bakpulver och salt. Häll smeten i en långpanna, 30x40cm, klädd med bakpapper. Grädda mitt i ugnen 15 min i 250grader.

Ta ut pannkakan och höj ugnsvärmen till 275 grader.

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lökhack i smör i en stekpanna, tillsätt resten av ingredienserna. Låt röran koka upp.

Bred köttfärsröran över den varma pannkakan. Gör en rulle, rulla samman så hårt det går med hjälp av bakpapperet. Lägg rullen på ett nytt bakpapper. Bred över tacosås och strö över ost.

Gratinera din tacorulle mitt i ugnen 7-8 minuter, tills osten har smält något.

Servera med guacamole och en god sallad.
(recept från H:ssons skafferi)







-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar