söndag 23 mars 2014

Snabblagad leverpastej

Hittade ett recept hos Marianns lchf, på leverpastej som man inte behöver baka i ugnen. Jag gjorde om det ganska mycket och här nedan kommer mitt recept. Supergott på Finn crisp eller hårdbröd om man vill det. Har fryst in 1/3 av laddningen.



Snabblagad leverpastej

400 gram findelad kycklinglever
1 gul lök finhackad
salt och peppar
25 gram smör till stekning
2 dl grädde
100 gram smör
1 tsk torkad timjan
0,5 dl färsk finhackad persilja
1 konservburk sardeller med kapris
1 msk whisky

Stek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök. På med salt och peppar. När levern är genomstekt, slå på 1 msk whisky. Pudra över timjan. Slå över i en matberedare. Slå på grädde, i med persilja och sardellerna. Klicka i smöret och mixa tills det är en slät smet. Slå upp i mindre formar och ställ kallt över natten, eller frys in det du vill ha till senare.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera