tisdag 1 april 2014

Fläskfilé- och pastagratäng

Idag är det dags för sista nationella delprovet, nämligen uppsatsen i engelska för åk 9. Sen har jag bara ETT muntligt prov kvar. Håller tummarna för att det ska gå bra för alla idag.

Den här åt vi som varmrätt i lördags. Himla mumsigt, om jag får säga det själv. Jag åt min utan pasta men med sallad och det funkade utmärkt.



Fläskfilé- och pastagratäng

ca 6 port

800 g fläskfilé
Knorrs kött och grillkrydda
2 vitlöksklyftor
svartpeppar

Ansa köttet och skär i mindre bitar. Marinera i detta ca 30 minuter.

den marinerade fläskfilén
2 paprikor
1 gul lök
1 paket bacon
135 g pikantost (färskost med paprikasmak)
4 dl grädde
1 burk hela champinjoner
4 port penne rigate
1 påse riven västerbottensost

Koka pastan och skölj kallt. Skär paprika och löken i mindre bitar. Fräs i smör och lägg åt sidan. Klipp, fräs baconet och lägg åt sidan.
Fräs fläskfilén i omgångar. Dela svampen i halvor. Häll allt i stekpannan och slå på grädde och i med osten. Låt puttra ihop ca 10 minuter.
Slå upp pastan i två gratängformar. Fördela röran ovanpå och toppa med riven ost. In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter. Servera med en god sallad.















-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Den här var riktigt, riktigt god!
    Tack för ett fantastiskt val av rätt i lördags!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Mycket trevligt. Och gott var det faktiskt! :)

      Radera
  2. Gott gott!
    Tack, ja det gäller bara att ge sig fasen på att komma iväg så går det :-)

    SvaraRadera