tisdag 1 april 2014

Halloumitoast med tomatsalsa

Favorit i repris. Det här är en riktig goding som de flesta verkar gilla. För länge sedan fick jag receptet av min kollega Anki. Rätten är vegetarisk och enkel att förbereda. Det enda man behöver göra när gästerna kommit, är att steka osten och rosta brödet. Salsan bör man ha gjort ett bra tag före, så den hinner gojsa ihop sig.



Halloumitoast med tomatsalsa

4 port

4 franskskivor
smör
1 halloumiost
4 basilikablad till dekoration

Tomatsalsa:
3 tomater
1 rödlök
0,5 röd chili
14 basilkkablad
skalet från 1 citron
saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och nymalen svartpeppar

Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur innehållet. Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i skål. Hacka rödlöken, strimla basilikabladen och hacka chilin. Tvätta citronen noga och riv skalet med ett rivjärn. Se till att inte få med det vita, eftersom det är beskt. Dela citronen och pressa ur saften i skålen. Slå över olivolja och smaksätt med balsamvinäger, socker, salt och peppar. Rör om och ställ åt sidan. Röran smakar mer om den inte är kylskåpskall när man serverar den.

Skär osten i 12 skivor. Stek i smör tills den fått färg på bägge sidor. Rosta bröden, smöra och lägg på osten. Toppa med salsan och dekorera med basilikablad.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: