onsdag 2 april 2014

Syrlig citronkladdkaka

Lördagens efterrätt. Gästerna fick med sig hem i en doggy bag.



Syrlig citronkladdkaka

1 st citron
150 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm. Smält smör och låt svalna.
Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, vispa på lägsta hastighet.
Tillsätt smör och mjöl, vispa ihop och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.

Serveringsförslag: Grädde, vaniljglass, lakritssås, pudrat florsocker, citronzest
(recept från kokaihop.se)





-Mama Skogly ♥

8 kommentarer:

  1. Mamma gillade verkligen denna, citronälskare som hon är!
    Och tackar så mycket för doggybagen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite! SOm sagt, tacka för köttsoppan! :D

      Radera
  2. Ljuvlig! Jag älskar citron i bakverk!

    SvaraRadera
  3. Nä, det är svårt att ändra gamla vanor när det gäller inköp. Gubben handlar fortfarande ickeekologiskt mellan varven men jag gör det bara om det absolut saknas ekologiska alternativ. Eller om det skiljer för mycket i pris. Kött till exempel skiljer ju någon 50-lapp drygt per kilo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inte helt lätt det där. :/

      Radera