torsdag 24 juli 2014

Bacon- och blomkålsgratäng

Svärmor gjorde en mumsig gratäng när vi var där och bodde i husvagnen. Det doftade fantastiskt gott. Pricken över i, var att pudra Knorr Aromat över och servera solvarma tomatklyftor till! Hon tipsar om att byta ut osten mot någon med smak, t ex vitlök och örter.



Bacon- och blomkålsgratäng

1 blomkålshuvud
1 paket bacon
norrglimt (lagrad ost)
mjölk
idealmjöl
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
salt
100 g philadelphiaost
Knorr Aromat

Ansa blomkålen och koka snabbt. Fräs strimlat bacon. Koka ihop mjölk, mjöl, peppar, philadelphiaost och vitlöksklyfta. Smaka av med salt. Lägg blomkål och bacon i ugnsform och på med hyvlas norrglimt eller annan lagrad ost. Slå över såsen och gratinera i 225 grader i 20 minuter.
Pudra över Aromat vid servering.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar