fredag 11 juli 2014

Porterspjäll och varm potatissallad

Kåre, min stilige kollega har fyllt 60 och bjöd på baluns i Hjoggböle. Han bjöd bland annat på dessa godingar. Jag bad om receptet och Kåre delade med sig av det goda. Tack för det!



Porterspjäll

ca 1 kg tjocka revbenspjäll
0,5 l porter
salt
svartpeppar
glaze av valfri smak

Skär spjällen i portionsbitar och lägg i långpanna.
Salta och peppra rikligt.
Häll porter över spjällen och täck formen med aluminiumfolie.
Skjuts in i ugnen på 170 grader i 2-3 timmar.
På med glaze och grilla dem.

Varm potatissallad

1 kg kokt potatis
4 dl creme fracihe
1 köttbuljongtärning
1 krossad vitlöksklyfta
1 dl persilja/gräslök/dill
0,5 tsk svartpeppar

Koka upp creme fracihe med smulad köttbuljongtärning, vitlök, valfri ört och peppar. Dela den kokta potatisen i lagom stora bitar. Vänd ner och låt det bli varmt.







-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar