söndag 17 augusti 2014

Couscouspaella

Kikki bjöd påå denna goding när vi hade tapaskväll för ett tag sedan. Receptet är Leilas.



Couscouspaella

4 port

4 dl couscous
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk salt
2 (0,5 g) saffranpåse
6 msk olivolja
saft av 2 citroner
400 g hjärtmusslor
400 g räkor med skal
2 askar körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
2 knippe persilja
2 kruka koriander
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
2 dl vitt vin

Koka upp vatten, buljong, salt, saffran, 2 msk olja och citronsaft.
Ta av från värmen och häll i couscous, lägg på lock och låt svälla 5 minuter.
Tvätta musslorna och kontrollera att de är stängda, släng dem annars.
Skala hälften av räkorna och dela körsbärstomaterna.
Fräs musslor och oskalade räkor i en het panna med 1 msk olivolja, skivad vitlök, hackade örter, salt och peppar.
Häll vinet över skaldjuren och koka under lock tills musslorna har öppnat sig.
Rör i couscousen med en gaffel så att grynen separerar sig och blanda med skaldjur, tomater och de skalade räkorna.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar