fredag 1 augusti 2014

Frasig klyftpotatis

Idag fyller jag 40 år och ska bli utbjuden på lunch av Anette. Ikväll kommer gäster så igår lagade vi mat hela dagen. Det blir buffé. Recept kommer att dyka upp eftersom.

Tack Anette och Allt om mat!

"Knepet med att lyckas med klyftpotatis är att först förvälla den, då blir den härligt frasig."




Frasig klyftpotatis

2 msk olivolja
1 msk timjan
flingsalt
1 kg bakpotatis, eller stora potatisar

1 Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.

2 Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, timjan
och salt.

3 Stek potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång
under tiden.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar: