tisdag 19 augusti 2014

Het krabbdipp

Här kommer varm dipp nummer två. Jäkulskt god. Jag hade kunnat äta upp hela skålen själv. Tack Kikki! Recept från Ica.

"Den här chiliheta krabbdippen är inget för fetträdda… Men det är svårt att låta bli att dubbeldippa! Krabbkött blandas med ost och majonnäs till en krämig röra som värms i ugnen. Fram med lilla kniven och bre på crostini eller rostat bröd. Perfekt tilltugg!"



Het krabbdipp

Portioner: 6

1 burk krabba (à ca 170 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
crostini till servering

1.Sätt ugnen på 225°C.
2.Häll av vätskan från krabbköttet. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salladslöken fint.
3.Blanda krabba, chili, salladslök, ost, majonnäs, salt och peppar i en bunke.
4.Lägg röran i en liten ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter.
5.Servera krabbdippen med crostini.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar