torsdag 14 augusti 2014

Melongazpacho

En het och svalkande melonsoppa till buffén. Receptet är från Remsans bistro och just denna tillagades av Anette och Kikki.



Melongazpacho

4 pers. eller ca 20 små shots till buffé (blir ca 1 liter)

1 kg fruktkött från vattenmelon (gärna utan kärnor), i mindre bitar
2 lime, rivet skal från 1 och pressad saft från 2
2 msk riven färsk ingefära
1 rödlök, hackad
½-1 röd chili (eller habanero om ni vågar), eventuellt urkärnad
½ gurka, skalad och tärnad
lite salt
1-2 kvistar mynta

Om vattenmelonen har kärnor så mixa den och sila bort dessa genom ett durkslag. Mixa sedan melonköttet tillsammans med resten av ingredienserna utom myntan. Smaka av med salt. Lägg i myntan och låt soppan stå kallt ett par timmar, gärna över natten. Servera gazpachon väl kyld, gärna med några isbitar och garnera med lite mynta.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar