Kajsa gjorde goda tilltugg till tapaskvällen. Recept från Taste by Louise.
Varmrökt lax med äpple och gräslök på crostini
6 portioner
Tid: 30 minuters tillagning + torkning av äpple 1 surdegsbaguette (alt. focaccia, vanlig baguette)
1 rökt laxöring
1 äpple
0,5 l vatten+ 1 tsk salt
0,5 rödlök, finhackad
2 msk gräslök, finhackad + 1 msk till garnering
3 msk crème fraiche
1 tsk citronsaft
5 rädisor
Salt
Nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 50 grader. Blanda vatten och salt.
Skiva halva äpplet i tunna flarn och doppa dessa i saltlösningen (så blir det inte bruna under torkningen). Torka på bakplåtspapper med ugnsluckan lite öppen, tills de är halvsega och torra.
Höj värmen på ugnen till 175 grader.
Skiva baguetten i tunna flarn och rosta krispiga ca 10 minuter.
Finhacka den andra äppelhalvan.
Plocka ur köttet från laxen och lägg i en bunke, se till att inga ben kommer med.
Tillsätt hackat äpple, rödlök, gräslök, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt om det behövs och nymald svartpeppar.
Skiva rädisor tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
Lägg upp brödflarnen på ett fat och lägg på lagom sked laxröra. Garnera med äppleflarn, rädisor och hackad gräslök.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar