söndag 17 augusti 2014

Varmrökt lax med äpple och gräslök på crostini

Kajsa gjorde goda tilltugg till tapaskvällen. Recept från Taste by Louise.



Varmrökt lax med äpple och gräslök på crostini

6 portioner

Tid: 30 minuters tillagning + torkning av äpple 1 surdegsbaguette (alt. focaccia, vanlig baguette)

1 rökt laxöring
1 äpple
0,5 l vatten+ 1 tsk salt
0,5 rödlök, finhackad
2 msk gräslök, finhackad + 1 msk till garnering
3 msk crème fraiche
1 tsk citronsaft
5 rädisor
Salt
Nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 50 grader. Blanda vatten och salt.
Skiva halva äpplet i tunna flarn och doppa dessa i saltlösningen (så blir det inte bruna under torkningen). Torka på bakplåtspapper med ugnsluckan lite öppen, tills de är halvsega och torra.
Höj värmen på ugnen till 175 grader.
Skiva baguetten i tunna flarn och rosta krispiga ca 10 minuter.
Finhacka den andra äppelhalvan.
Plocka ur köttet från laxen och lägg i en bunke, se till att inga ben kommer med.
Tillsätt hackat äpple, rödlök, gräslök, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt om det behövs och nymald svartpeppar.
Skiva rädisor tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga.
Lägg upp brödflarnen på ett fat och lägg på lagom sked laxröra. Garnera med äppleflarn, rädisor och hackad gräslök.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar