fredag 12 september 2014

Äppelkladdkaka

Maj Gadd, så gott! Vevade ihop den här mumsiga kladdkakan igår kväll. Har så mycket äpplen att jag aldrig varit med om dess like. Grenarna har varit så tunga av äpplen att vissa gått av. Har ni äpplen hemma, gå genast och baka denna!!! Enligt min exkollega Jaana, går den att göra glutenfri men då kan man kicka i ett extra äpple.

Nu finns jag även på Instagram som mamaskogly, om någon vill följa.



Äppelkladdkaka

10-12 bitar

200 g smält smör
3 ägg
4½ dl socker
3¾ dl vetemjöl
1½ msk vaniljsocker
2-3 äpplen

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.

Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.
Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 min.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar.
Låt kakan kallna innan servering.

Servera kladdkakan ihop med gammeldags vaniljglass eller vispad grädde och kanel.
(Recept från http://theresematochbak.blogspot.se/)



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar