lördag 13 september 2014

Kotlettgryta

Ett recept från Matskafferiet som jag gjort om lite. Passade på att handla lite kött när det var extrapris, så den här goda grytan blev det.



Kotlettgryta

4-5 portioner

500g benfri kotlett
1 tsk smör
1 gul lök
6 dl vatten
1,5 köttbuljongtärning
2 dl grädde
2 tsk tomatpuré
1 tsk soja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick svartvinbärsgelé
ev. redning

Dela löken grovt, strimla köttet och hacka champinjonerna. Stek det sedan som hastigast i en stekpanna med en klick smör.
Koka upp buljongen i en kastrull med lock och ha i löken och köttet. Låt det koka upp.
Slå sedan i soja och tomatpuré och krydda med peppar.
Låt det få småkoka i minst 40min. Slå sedan i grädde och klicka i lite svartvinbärsgelé. Red såsen.
Smaka av med salt och peppar och servera med t ex nykokt ris och sallad.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar