lördag 25 oktober 2014

Dillpannacotta med räkspett

En god förrätt som kanske ser avancerad ut men är enkel att göra.


Dillpannacotta med räkspett

3 gelatinblad
1 ½ dl vispgrädde
½ finhackad rödlök
3-4 msk hackad dill
1 ½ dl gräddfil
2 ½ dl kesella
1 msk citronsaft
salt
vitpeppar

Garnering:
100 g röd stenbitsrom eller sikrom
½ kg skalade räkor
dill

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Koka upp grädden, tillsätt de urkramade gelatinbladen. Rör om till de löst upp sig helt. Låt svalna.
Blanda rödlök, dill, gräddfil, kesella. Blanda försiktigt i den avsvalnade grädden.
Smaka av med citronsaft och kryddor. Häll upp i små glas och ställ i kylen i 3 timmar.

Skala räkor och trä upp på små spett. Garnera med rommen, räkor på spett och dill. 



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar