When life gives you lemons, make lemonade.
Håller på med en efterrätt där man ska ha citroner som skålar, så det blev lite citronsaft över. Så då blev det den här syrliga godingen.
Citronlemonad
saften från 2 citroner
1 dl vatten
0,5 dl socker
Sila citronsaften, rör ut med socker tills det löst sig, fyll på med vatten och is.
-Mama Skogly ♥
- Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
- Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
- Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
- Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.