onsdag 25 februari 2015

Hönöpizza med baconröra

Idag är Danne hemma med både Love och Alfred. För 48-timmarregeln. Alfred har varit utan symptom i dessa timmar redan så i morse ringde jag fritids och sa att han skull komma. När jag väckte honom klagade han på att han hade ont i magen igen. Så han får stanna hemma idag. Jag gissar att de på fritids inte vill att han ska komma med magsjukebaciller om det är så.

Idag ska de flesta på jobbet på friluftsdag med ungdomarna. Vi andra ska sitta med bedömning av nationella proven i åk 6. Ha en fin torsdag!

Ett tips till fredagsmyset, tar inte alltför lång tid att göra. Det smakar yumsely yumsely!


Hönöpizza med baconröra

4 st (en halva per person)

Baconröra:
1 purjolök
2 paket bacon
150 g pikantost (färskost med paprika)
2 dl grädde
paprikapulver
svartpeppar
ev lite salt

Till pizzan:
4 halvor Hönökaka
1 röd paprika
pizzakrydda
ost

Till servering:
coleslaw eller dallassallad
ruccola

Ansa purjon och strimla. Fräs i smör och lägg åt sidan.
Klipp baconet i strimlor och fräs. När det är klart, häll i purjon.
Slå i grädden och klicka ner osten i bitar, låt smälta.
Pudra över paprikapulver och krydda med peppar.
Smaka av med salt om det behövs.
Låt puttra lite och dra åt sidan.

Montera nu pizzan genom att lägga 4 brödhalvor på bakplåtspappersklädd plåt.
Bred på baconröran. Skär paprikan i strimlor och lägg på. Pudra över pizzakrydda.
Hyvla ost över och skjuts in i ugnen på 225 grader i styva 10 minuter, så osten ser gyllenbrun ut.
Servera med t ex coleslaw eller dallassallad samt ruccola.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar