torsdag 16 april 2015

Päron- och blåbärspaj

Svärmor Signe bjöd på den godast fruktpajen jag någonsin smakat. Päronen och blåbärssylten gick och gifte sig och fick ett barn, tror jag bestämt.

Ursäkta för crappy mobilbild.


Päron- och blåbärspaj

Botten:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 päron, skalade
ca 2 dl blåbärssylt
1 msk socker
1, 5 tsk potatismjöl

Smält smöret, blanda i socker, mjöl, salt och bakpulver.
Tryck ut i pajform.
Fyll med grovt rivna päron och blåbärssylt. Blanda ner socker och potaitsmjöl.
In i ugnen på 200 grader ca 15-17 minuter.
Låt svalna och servera med glass, vaniljvisp eller grädde.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar