tisdag 26 maj 2015

Foliebakad sparris med kryddsmör

Det här receptet fick jag av min f.d. kollega Eva Johansson. När hon kommer med ett tips, då vet man att det blir gott. Den här gången blev det inte bara gott utan fabulicious! Att suga upp kryddsmöret med det goda brödet jag köpte på Maxi... himmelrike.

Tack Eva, för att du delar med dig av det goda!


Foliebakad sparris med kryddsmör

1 port

2-3 vita sparrisar
en ordentlig klick smör
salt
peppar
en nypa socker
färsk basilika
färsk timjan
4 skivor citron

Till servering: ett gott bröd som värms upp just innan servering

Förkoka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter.
Låt sparrisen svalna.
Smöra i mitten av dubbla folieark. Lägg sparrisen på smöret och på med salt, peppar och socker.
Sockret har man för att ta bort lite beska som kan finnas i vit sparris.
Klicka över lite till smör och lägg på basilika och timjan, sedan skivor av citron.
Vik ihop foliepaketet som en väska, så det blir plats för ånga inne i paketet.
Var försiktig, så inte foliet går sönder och allt det goda rinner ut.
Skjuts in i ugnen på 225 grader ca 15 minuter.
Värm brödet just innan servering.
Käka på dirren och njuuuuut!



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar