lördag 27 juni 2015

Fetaostpaj med soltorkade tomater & svarta oliver

Idag fyller vår mellankille Alfred 9 år! Han är firad med fika och presenter på säng. Nu ska vi iväg till stadsfesten för att åka karuseller och käka nåt gott!

På bloggen bjuder jag på en grymt god paj som smakar bäst ljummen.


Fetaostpaj med soltorkade tomater & svarta oliver

Tillagning: 25-30 min i 200 grader

Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
150 g fetaost
8 soltorkade tomater
15 st svarta oliver
1 knippe färsk ruccolasallad
1 msk färsk timjan (gå bra med torkad också)
cocktailtomater
2 dl riven västerbottensost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 stora ägg
200 g creme fraiche

Gör pajdegen i mixer och lägg kallt att vila.
Sätt på ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda på 200 grader i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Skär soltorkade tomater i tunna strimlor, dela oliverna i mitten och smula sönder fetaosten över pajskalet. Lägg ner ruccola också. Blanda creme fraiche och vispa ihop med äggen och krydda med salt, peppar och timjan.
Häll äggblandningen i pajformen och garnera med riven ost och skivade tomater. Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter. Garnera med ruccola och oliver.

Recept från https://lacuisinedelagrace.wordpress.com/2010/06/30/fetaostpaj-med-soltorkade-tomater-svarta-oliver/



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar