tisdag 30 juni 2015

Jordgubbscheesecake

Här kommer receptet på mitt bidrag till tårtfrossan. Vill man göra den glutenfri så använder man glutenfria digestive. Receptet är från Matplatsen.


Jordgubbscheesecake

Botten:
250 gram digestivekex
100 gram smör

Fyllning 1:
450 gram Philadelphia ost
200 gram osockrade jordgubbar
3 st ägg
1,3 dl strösocker

Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smula sönder kexen och blanda med smält smör eller margarin. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i 5-10 minuter.

Kör ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter och låt svalna. Ställ i kylen några timmar eller dagen innan servering.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar