lördag 26 september 2015

Kladdkaka med kexchokladkrisp

Vår vän Umberto har fyllt 50, och det firade vi med en överraskningstårta och presenter på campingen. Supersöt och krispig kladdkaka med massor av chokladsmak. Servera gärna en klick grädde eller glass till och lite frukt för att bryta av mot det söta. Recept från Tessanbakar.


Kladdkaka med kexchokladkrisp

1 burk kondenserad chokladmjölk
200 gram smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 st kexchoklad a 55 gram

Topping:
200 gram mjölkchoklad
1 kexchoklad a 55 gram

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret och blanda ihop med chokladmjölken och saltet. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten.

Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl och sikta i smeten och blanda ihop. Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form på ca 24 cm. Hacka två st kexchoklad och strö ut över kakan. Häll på resten av smeten och se till att det täcker kexchokladen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.Medans kakan är i ugnen så hackar du chokladen och delar kexchokladen i bitar. När kakan kommer ut strör du direkt över chokladen och dekorerar med kexchoklad. Låt svalna något och förvara sedan i kylskåp.

Låt kakan stå till sig lite innan servering och servera med en klick grädde.
Förvaras i kylskåp och går bra att frysas.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: