måndag 26 oktober 2015

Kladdkaka i långpanna

Klassisk kladdkaka i långpanna. Recept från Frida bakar.


Kladdkaka i långpanna

4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt

Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avsvalnade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla liiiite när kakan är klar.
Låt svalna en aning innan du serverar kakan.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar