måndag 4 januari 2016

Chokladmousse med Baileys

Till sist nyårsefterrätten. Suuuupergod!


Chokladmousse med Baileys

175 g mjölkchoklad
3 msk florsocker
2 msk Baileys
1 äggula
2 dl vispgrädde

Garnering:
sprutgrädde
chokladdekorationer
hallon
strössel

Bryt chokladen i bitar och smält i mikron Rör chokladen jämn.
Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till små chokladdekorationer på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna.
Tillsätt florsocker och äggula till den smälta chokladen. Rör kraftigt i krämen och låt den svalna något.
Vispa grädden mjukt. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och vispa med elvisp. Vänd ner resten av grädden och Baleys och fördela sedan smeten i serveringsglas. Ställ i kylen en timme.
Garnera med chokladfigurer, grädde, hallon och strössel.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar