En lättlagad äppelkaka som smakar gott till en kopp java.
Äppelkaka
4 stora äpplen
kanel
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
0,5 dl sirap
2 msk mjölk
Skala äpplena och skär dem i kuber. Lägg i form och strö kanel över. Rör om.
Blanda socker, havregryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Smält smör och blanda ner sirap och mjölk.
Blanda ihop detta med havregrynsblandningen så att du får en smet.
Bred smeten över äpplena och toppa med lite kanel.
Skjuts in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
Servera lättvispad grädde till.
-Mama Skogly ♥
Mmm, så gott.
SvaraRaderaHade du varit här, hade du fått en portion!
Radera