söndag 25 september 2016

Kantarelltoast med picklad rödlök

Syrran bjöd på en grym vegetarisk toast till lunch. Och den picklade rödlöken var the prick over the eye... Om ni know what jag menar.


Kantarelltoast med picklad rödlök

4 skivor surdegsbröd
300 g kantareller
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
smör till stekning
4 skivor lagrad prästost långlagrad

Picklad rödlök:
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar

Börja med löken: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skala och skiva löken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills den kallnat. Den är sedan klar att serveras men håller ytterligare 1-2 veckor i kyl.

Sätt ugnen på 250°. Stek brödskivorna i smör och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ansa och stek kantarellerna i smör, salta och peppra och strö över timjan mot slutet. Lägg kantarellerna på bröden och lägg på osten. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 min tills osten smält. Servera med picklad rödlök. Garnera med färsk timjan.
(recept från Arla)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Så gott. Jag har kantareller i frysen som mina föräldrar hade med sig när de var på besök :)

    SvaraRadera