måndag 19 september 2016

Kycklingklubbor med broccolimos och gräddsås

Idag blir det en Chuck Norris-dag med full arbetsdag och 6 utvecklingssamtal på raken. Jag brukar inte boka in fler än 4, men jag fick inte ihop det på nåt annat sätt. Hej bara! Men det ska nog gå bra. Ha en fin tisdag, kamrater!

En god och mättande söndagsmiddag som inte kräver alltför mycket av kocken. De otroligt fina skålarna är ur Pernilla Wahlgrens Picadilly-serie och kommer från Kitchentime. De säljer massor av kökssaker till fina priser, så in och kika!


Kycklingklubbor med broccolimos och gräddsås

4 port

4 kycklingklubbor
smör
soja
Knorr kycklingkrydda

Blomkålsmos:
500 g färsk broccoli
2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
grädde
salt och peppar

Gräddsås:
3 dl grädde
0,5 tsk soja
1 kycklingbuljongtärning
0,5 tsk fransk senap
eventuellt 1 msk svart vinbärsgelé

Smält smöret och häll i lite soja. Pensla runtom kycklingen och på med Knorrs kycklingkrydda.
Lägg på plåt och in i ugnen i 200 grader i ca 1 timme. Kolla att köttsaften är klar och inte rosa.

Ansa broccolin och skär i buketter. Skär stammen i mindre bitar.
Koka vatten med buljongtärning i ca 8 minuter tills den mjuknat. Häll av vattnet.
Kör i matberedare tills den är mixad. Slå på grädde till önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar.

Koka upp ingredienserna till såsen.







I samarbete med Kitchentime.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar