lördag 18 februari 2017

Tonfisk med ingefära- och morotssås

Anette bjöd på supergod tonfisk à la Martha Stewart. Precis i vår smak. Gillar man sushi, gillar man det här.


Tonfisk med ingefära- och morotssås

Såsen:
2 matskedar mirin
2 tsk vit miso
2 teskedar riven färsk ingefära
1/3 kopp morotsjuice
2 msk färsk apelsinjuice
2 teskedar japansk soja
1 msk plus 2 tsk vit vinäger
1/8 tsk chili flakes
1/4 tsk sesamolja
1 salladslök, grön del bara, tunt skivad

Till tonfisken:
3 msk vita sesamfrön
1 msk svarta sesamfrön
400 g sushitonfisk, skuren i fyra rektangulära bitar
1 matsked olja

Blanda mirin, miso, ingefära, morotsjuice, apelsinjuice, soja, vinäger, chili flakes och sesamolja i en liten skål, vispa tills mison löser sig. Strö skivad salladslök över.

Blanda sesamfröna i en flat tallrik. Tryck tonfiskbitar i fröna så det täcker runt om. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i tonfisk och fräs varje sida tills vita frön är gyllene, ca 20 sekunder per sida. Skär tonfisken i ganska tunna skivor. Lägg upp på fat och doppa tonfisken i såsen.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: