söndag 18 juni 2017

Ugnsbakad lax

Under veckan kommer det att rulla recept som passar till midsommar, grillkvällar och buffé. Anette bjöd på studenskiva och bl a denna goding fanns med på buffébordet.


Ugnsbakad lax

1,2 kg färsk laxfilé med skinnet kvar, hel bit
0,5 citron
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar

Garnering:
ruccola
2 skivade citroner
dill

1. Lägg laxsidan med skinnsidan neråt på plåt med bakplåtspapper.

2. Pressa över den halva citronen, krydda med salt och citronpeppar.

3. Stek laxen mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills firren är genomstekt.

4. Låt svalna och förvara i kylen.

5. Lägg ruccola på ett fat och flytta försiktigt över fisken. Garnera med citronskivor och dill.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar