onsdag 20 september 2017

Äppelkladdkaka med vitchoklad & kanelgrädde

När vi var bjudna på sushi hos Erica (Ericas meny) så fick vi den här goooodingen till efterrätt. Supergott med den smaksatta grädden till. Jag tror originalreceptet är från Klings kitchen. Traj änd lajk maj frends. Torsdag och snart helg, wooohooo!


Äppelkladdkaka med vitchoklad & kanelgrädde

3 ägg
4,5 dl strösocker
200 g smält smör
3 3/4 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
100 g finhackad vit choklad
3 tsk kanel
3 äpplen

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta varma smöret.

2. Tillsätt mjöl, kanel, vaniljsocker och hackad choklad och blanda ihop till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende hur kladdig du vill ha den.

Kanelgrädde:
2 dl mellangrädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel

Vispa först grädden och ha sedan i creme fraichen, florsocker, vaniljsocker och kanel och vispa en liten stund till.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: