måndag 4 september 2017

Krämig korvgratäng

En facebookvän, Peter Sundin tipsade om det här goda receptet från Allers. Jag förenklade det något så här kommer min version. Vi åt det med vildris till och det blev väldigt gott och uppskattat.


Krämig korvgratäng

700 g falukorv
4 plommontomater
1 gul lök, tunt skivad
150 g västerbottensost
3–4 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 dl grädde
2 msk konc. kalvfond
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
grovmalen svartpeppar
salt

Servering:
sallad
potatismos eller kokt ris

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skiva falukorv, tomater och lök (tunt). Riv osten. Varva det i en eldfast form. Ställ gärna skivorna på högkant så får topparna en god, knaprig yta.

3. Blanda tomatpuré, fransk senap, grädde och kalvfond med chilisås. Riv ner en vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar. Häll ner blandningen i formen och baka sedan i ugnen i ca 30-35 minuter.

4. Servera med en sallad och potatismos eller kokt ris.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar