tisdag 14 november 2017

Kycklinggratäng

Idag bjuder jag på kycklinggratäng med smak av curry. Den blir riktigt smarrig och är ganska enkel att svänga ihop. Ät gärna sallad till så har du en stabil måltid.


Kycklinggratäng

1 grillad kyckling
1 orange paprika
4 port kokt jasminris

Gratängsås:
2 dl grädde
1 msk kinesisk sojasås
1 creme fraiche, liten burk
1 msk chili sauce
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
grillkrydda
ca 3 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225.

2. Koka riset.

3. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Blanda paprikan med det kokta riset. Lägg i en ugnsform.

4. Ansa och skär kycklingköttet i mindre bitar och vänd ner i risblandningen.

5. Blanda ingredienserna till gratängsåsen. Häll den över riset och blanda ner 2 dl ost.

6. Toppa med riven ost. Gratinera i 15 - 20 min tills den fått en gyllenbrun färg.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: